Σεμινάριο Μια αισθητηριακή προσέγγιση στη ΔΥΣΠΡΑΞΙΑ

26 & 27 Ιουνίου 2021

Προχωρημένο Σεμινάριο

ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΥΣΠΡΑΞΙΑ

ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΑΙΣΘΗΤΗΡΙΑΚΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ

 • κλινική συλλογιστική

 • σχεδίαση και υλοποίηση θεραπευτικών προγραμμάτων

 • ιδέες χρήσης εξοπλισμού

 • Αυτισμός - ΔΕΠΥ

Διήμερο live webinar
με video πραγματικών περιστατικών

Διαβάστε τους Όρους Συμμετοχής

Live Webinar

 

 

Εισηγητής:

Δημήτριος Μυλωνάδης, Ειδικός Εργοθεραπευτής

MScOT, BSc(Hons)OT, PGert(Neurosciences), PGDip(Anthropology), Fellow of the Royal Society of Medicine, UK

Πιστοποιημένος θεραπευτής στον τομέα της Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης (S.I.)
 

 

Θεματολογία live webinar:

Ο διεθνώς αναγνωρισμένος ειδικός εργοθεραπευτής Δημήτριος Μυλωνάδης, MSc OT, BSc (Hons) OT, PGCert (Neurosciences), PGDip (Anthropology) από το Ηνωμένο Βασίλειο, παρουσιάζει σε συνεργασία με το Κέντρο speLL ακόμη ένα πρωτοποριακό διήμερο live webinar (μέσω zoom webinar platform).

Αυτό το live webinar έχει σχεδιαστεί για θεραπευτές που επιθυμούν να επεκτείνουν και να εμβαθύνουν τις κλινικές τους δεξιότητες στον πολυσχιδή τομέα της παρέμβασης σε παιδιά με Δυσπραξία με ή χωρίς συννοσυρότητα άλλων νευροαναπτυξιακών διαταραχών (Αυτισμός, ΔΕΠ-Υ).

Το σεμινάριο απευθύνεται σε θεραπευτές με εμπειρία στην αξιολόγηση αισθητηριακών και κινητικών δυσκολιών στον παιδιατρικό πληθυσμό. Η πρότερη ολοκλήρωση εκπαίδευσης στις νευρολογικές και αισθητικοκινητικές βάσεις της Πράξης είναι απαραίτητη. Προαπαιτούμενες είναι επίσης γνώσεις, οι οποίες τοποθετούν την Πράξη  μέσα στο πλαίσιο της Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης και των σύγχρονων θεωρητικών μοντέλων και νευροεπιστημών.

Το live webinar θα διεξαχθεί σε δύο (2) ημέρες. 

 

Δομή live webinar: 

Έμφαση θα δοθεί στην θεραπεία όλων των στοιχείων της Πράξης (ιδεασμός, κινητικός προγραμματισμός) μέσα από το πρίσμα σύγχρονων μοντέλων κλινικής πρακτικής, τα οποία βασίζονται σε δεδομένα από την έρευνα στις νευροεπιστήμες, την Αισθητηριακή Ολοκλήρωση και την Αναπτυξιακή Διαταραχή Συντονισμού.

 

Οι επιμορφούμενοι θα γνωρίσουν προηγμένα μοντέλα κλινικής συλλογιστικής και την εφαρμογή τους στον σχεδιασμό θεραπευτικών προσεγγίσεων βασισμένων σε ερευνητικά δεδομένα. Επιπλέον, έμφαση θα δοθεί στην θεραπεία της Δυσπραξίας σε παιδιά με ΔΕΠΥ και Αυτισμό.

Το σεμινάριο θα εμπλουτιστεί με ποικίλα video θεραπείας με πραγματικά περιστατικά. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν διεξοδική ανάλυση της θεραπευτικής διαδικασίας και να λάβουν την εξειδικευμένη γνώμη του εισηγητή.

Προκειμένου να μεταδοθεί η γνώση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το live webinar θα συμπεριλάβει:

 • Παρουσιάσεις από τον ομιλητή

 • Παρουσιάσεις πραγματικών περιστατικών μέσω video

 • Σχεδιασμό και ανάλυση παρέμβασης σε περιστατικά που θα παρουσιαστούν μέσω video

 • Παρουσιάσεις από τους συμμετέχοντες

 

Η καινοτόμος δομή του live webinar θα εξασφαλίσει στους επιμορφούμενους όλα τα κλινικά εργαλεία προκειμένου να οδηγούνται στο σχεδιασμό και την υλοποίηση επιστημονικά τεκμηριωμένων θεραπευτικών προγραμμάτων για τα παιδιά με δυσπραξία ή στοιχεία διαταραχής Πράξης.


Στόχοι live webinar: 

Με την ολοκλήρωση του webinar οι επιμορφούμενοι θα είναι σε θέση να:

 • Χρησιμοποιήσουν προχωρημένη κλινική συλλογιστική για να σχεδιάσουν αποτελεσματικά προγράμματα παρέμβασης για παιδιά με Δυσπραξία

 • Θέτουν βραχυπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους στόχους για την έκβαση της θεραπείας

 • Σχεδιάζουν θεραπευτικά προγράμματα βασισμένα σε σύγχρονα ερευνητικά δεδομένα

 • Εμβαθύνουν τις κλινικές τους δεξιότητες στους τομείς του ιδεασμού και του κινητικού προγραμματισμού

 • Επεκτείνουν τη χρήση εξοπλισμού για να μεγιστοποιήσουν την αποτελεσματικότητα της θεραπείας για τις διαταραχές Πράξης

 • Εμβαθύνουν την κλινική τους πρακτική στον τομέα της θεραπείας της Δυσπραξίας σε παιδιά με Αυτισμό και ΔΕΠΥ

 

Το βιωματικό σεμινάριο απευθύνεται σε:

Επαγγελματίες και τελειόφοιτους φοιτητές Εργοθεραπευτές, Λογοθεραπευτές, Φυσιοθεραπευτές,  που έχουν εμπειρία και κλινικό / ερευνητικό ενδιαφέρον και δουλεύουν με παιδιά και εφήβους που παρουσιάζουν στοιχεία δυσπραξίας ή διαταραχή Πράξης μεμονωμένα ή με συνοδή νευροαναπτυξιακή διαταραχή, π.χ. αυτισμό, ΔΕΠΥ. Προϋπόθεση αποτελούν η εκπαίδευση στην Αισθητηριακή Ολοκλήρωση και οι θεωρητικές γνώσεις στον τομέα της Πράξης.

Στα δίδακτρα συμπεριλαμβάνονται: 

 • προτεινόμενη βιβλιογραφία

 • παρακολούθηση live webinar 

 • υλικό σε ηλεκτρονική μορφή

 • βεβαίωση παρακολούθησης με πιστοποιημένες ώρες από τον ομιλητή και την κλινική του Ηνωμένου Βασιλείου καθώς και από το speLL

 • απαντήσεις σε Q & A

 

Η πλατφόρμα που θα φιλοξενήσει το live webinar είναι το zoom webinar platform και οι συμμετέχοντες θα λάβουν τις οδηγίες σύνδεσης δύο ημέρες πριν τη διεξαγωγή του webinar.

 

TO BE ANNOUNCED SOON 

 25 & 26 Σεπτεμβρίου 2021

ΑΙΣΘΗΤΗΡΙΑΚΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΩΙΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Σύντομα θα ανακοινωθεί νέο live webinar με θέμα την Αισθητηριακή Ολοκλήρωση και την Πρώιμη Παρέμβαση με ομιλητή τον κο. Μυλωνάδη.